TRAINERS

Jasper Duré
Van kinds af aan ben ik vol gepassioneerd met het skiën bezig geweest. Toen ik 15 jaar was heb ik in opdracht van school een biografie geschreven over voormalig Belgische kampioen Jerke van den Bogaert. Sindsdien ben ik wekelijks actief in het wedstrijd skiën. Drie jaar lang trainde ik bij Aspen Racing team. In het buitenland ben ik opgeleid en getraind door Ronny Geerinck, hoofd van Snow College. Beginnend met kleine wedstijden op de Belgische Indoor banen tot Fis wedstijden in Val Thorens racete ik door. Met 121 FIS punten en een vierde plaats op het Belgisch Kampioenschap had ik mijn doel voor het jaar 2012 zeker bereikt. Om financiële reden was het niet haalbaar om verder te gaan. Daarom heb ik met veel vreugde en motivatie gekozen om me zo goed mogelijk voor te bereiden om skileraar en trainer te worden.  Samen met Nick en Joris (collega trainers bij Aspen/AST) ben ik begonnen met mijn Anwärter (Oostenrijkse opleiding 1ste fase). Nadien ben ik verder gegaan tot het hoogst haalbare. In 2014-2015 behaalde ik als 2de Belg aan de universiteit van Innsbruck mijn Staatlicher Diplom Skilehrer.
opleidingen:
2014 - 2015 Staatlicher Diplom Skilehrer BSPA Innsbruck; St. Christoph
                                    Landes Snowboard; TSLV; Hintertux 28.10.2014
2013 - 2014 Alpinkurs für Ski- und SB- Lehrer - WSSV - Ischgl - 12.12.2013
Anwärter Snowboard - NOESL - Kitzsteinhorn (cursus beste)
Anwärter Snowboard 1 - NOESV - Terneuzen - 30.08.2013
Landesskilehrer - WSSV - Hintertux - 20.07.2013 (cursus beste)
Landesskilehrer1 - WSSV - Bruck - 19.05.2013 (Cursus beste)
2011 - 2012 Anwärter Ski - WSSV - Kaprun - 04.11.2011
Anwärter Ski 1 - WSSV - Terneuzen - 30.08.2011

Veel ervaring heb ik opgedaan in het winterseizoen 2013-2014 waar ik een hele winter als skileraren chef voor Fishis Qualitätskischule heb gewerkt. In het seizoen 2014-2015 heb ik als hoofdtrainer van Snow College voor het buitenland meer als 100 dagen training gegeven. Aangezien mijn clubhart nog altijd even groot is als toen ik begon met skien, ben ik in 2015 mee in het trainersteam van Aspen racing team gekomen. Door omstandigheden is er nu een super samenwerking tussen Aspen Racing team en AST. Elke week sta ik telkens met veel plezier klaar om onze renners aan te moedigen en te motiveren. Zowel op technisch, tactisch als mentaal vlak. Niets mooier dan je eigen passie en kennis te kunnen overdragen aan hen die er echt voor willen gaan.
Ik hoop er samen met mijn collega’s van AST en Aspen Racing Team een mooi ski seizoen van te maken!
Joris Brants
Nadat ik vanaf 3-jarige leeftijd meerdere keren per seizoen met mijn ouders ging skiën in Italië en Frankrijk, ben ik in 1999 beginnen trainen bij Aspen Racing Team op de (toenmalige) kunstpiste Aspen in Wilrijk. Al snel had de Alpijns skimicrobe mij en mijn ouders en broer te pakken en gingen de skireizen steevast richting de Vlaamse en Belgische Alpijnse wedstrijdcircuits in Frankrijk en Oostenrijk. In de seizoenen 2000-2014 behaalde ik steevast goede resultaten, waaronder enkele podiumplekken bij de Paola Cup en het Belgisch Kampioenschap in Val Thorens en het Vlaamse kampioenschap in Sankt Johann. Daarbuiten werd ik 7de U16 en 21ste algemeen op het Europees Kampioenschap in Pontypool, Wales.
In de seizoenen 2008 tot 2011 deed ik ervaring op in het internationale FIS-circuit in de disciplines slalom, reuzeslalom en super G en wist ik onder de kaap van 200 punten te duiken. In deze periode werd ik, naast mijn vaste trainingen bij Aspen Racing Team, getraind door Ronny Geerinck en zijn team van het huidige Snowcollege. In 2011 heb ik, samen met collega-trainers Jasper en Nick, mijn traject in de Oostenrijkse skilerarenopleiding aangevat en werd ik trainer bij Aspen Racing Team en Snowcollege, toen Snowprojects.
Mijn opleidingen:
2011 - 2012 Landesskilehrer 1 - WSSV - Kaprun
2011 - 2012 Anwärter Ski - WSSV - Kaprun
Anwärter Ski 1 (Aspirant-opleiding) - WSSV - Terneuzen
Ik deed als trainer vooral ervaring op bij binnen- en buitenlandse opleidingen en stages van Snowcollege en de vele buitenlandse reizen met Aspen Racing Team naar Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Ook ben ik steevast aanwezig op de trainingsweekends in Todtnauberg, Duitsland en houd ik sterk bezig met wedstrijdbegeleiding op de binnenlandse en buitenlandse wedstrijden.
We vormen met het verenigd trainersteam van Aspen Racing Team en Antwerp Ski Team een zeer kwalitatieve ploeg van trainers. Zowel de gezamenlijke Oostenrijkse scholing, als ieders individuele trainings- en wedstrijdervaring dragen sterk bij aan de goede resultaten van onze renners.
Nick Ongena
Ik heb leren skiën in het Oostenrijkse Filzmoos toen ik vijf jaar oud was. Vier of  vijf jaar later ben ik bij Aspen Racing Team terecht gekomen in Wilrijk op de kunstskipiste.
Tot mijn vijftien jaar heb ik hoofdzakelijk daar getraind en ben ik uiteindelijk bij het Vlaams Team (FASA) beginnen trainen.
Ik heb meegedaan aan alle Belgische wedstrijden (BK) met volgende resultaten:
2007 : 3de plaats combiné (slalom + reuzeslalom) bij de Benjamins
2012: 2de plaats SuperCombiné (slalom + Reuzeslalom + SuperG) bij de Junioren
2012: 2de plaats SuperCombiné (slalom + Reuzeslalom + SuperG) bij de Senioren

Ook op Vlaamse wedstrijden in binnen- en buitenland deed ik mee:
2007-2008: 3de plaats Skicup van Vlaanderen bij de Benjamins
2009-2010: Skicup van Vlaanderen gewonnen bij de Miniemen
2013 en 2014: 3de plaats Trofee van Vlaanderen Slalom en Reuzeslalom U21
2015: 2de plaats Trofee van Vlaanderen Slalom U21
2016: 1ste plaats Trofee van Vlaanderen Reuzeslalom U21

FIS-wedstrijden deed ik ook mee, hier haalde ik vooral in de slalom goede resultaten met 131 punten als beste. Ik ben op 19-jarige leeftijd gestopt (op een sporadische deelname na) om me meer te focussen op de studies Elektromechanica in België.
Tijdens mijn wedstrijdcarrière ben ik wel reeds aan Oostenrijkse opleidingen begonnen. In november 2011 behaalde ik, samen met Joris en Jasper (huidige collega trainers) mijn Anwärter diploma. Hierna ben ik geëvolueerd tot volledig Landesskilehrer in 2015(Anwärter, Landes 1, Landes 2 en Alpinkurs). Met deze diploma’s heb ik eerst in Filzmoos lesgegeven en ondertussen geef ik al enkele jaren training bij Aspen Racing Team.